NEDEN SİYAH SARIMSAK?

Normal sarımsakta Magnezyum, Kalsiyum, Fosfor, Selenyum, B6 ve C vitaminleri vardır. Ama sarımsağın en güçlü antioksidanı “Alisin”dir. Ne yazık ki alisini olduğu etki seviyesinde vücudumuza alabilmemiz kolay değildir.

Pişirme, ezme vb proseslerden geçirmek sarımsağın içindeki bu en değerli etkeni olan alisinin aktivitesini ve diğer besin değerlerini dramatik bir şekilde düşürür.
Siyah sarımsak prosesi aslında ham sarımsaktaki alisini çok kuvvetli bir antioksidan olan SAC dönüştürür.

İşte bu sorunun en önemli cevabı; siyah sarımsağın içinde bulunan S-Ally-L-cysteine (SAC) maddesidir. Normal sarımsakta SAC maddesi sadece 0,32 mg/g civarında iken, siyah sarımsak içinde 17,44 mg/g seviyelerine ulaşır.
SAC çok güçlü bir antioksidandır.

Japonya’da yapılan araştırmalar siyah sarımsağın antioksidan seviyesinin normal sarımsağa göre 19 kata kadar daha fazla olduğunu göstermiştir.
Normal sarımsağın tüketilmemesindeki en önemli kriterlerden biri de ağzımızda ve vücudumuzda yarattığı kokudur.

Siyah sarımsak ağızda ve vücudumuzda koku yapmaz. Tadı meyvemsi ve hafif tatlı ekşidir. İçindeki yararlı besin olan SAC‘in vücutta emilimi, normal sarımsaktaki alisine kıyasla çok kolaydır.
Siyah sarımsak yemeklerde ve salatalarda kullanılırken bile içeriğinden hiçbir şey kaybetmeden vücudumuza emilimi mümkündür.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde çok yüksek kaliteli sarımsak üretilmektedir. Toprağındaki zengin selenyum nedeniyle Taşköprü sarımsağı tıbbi açıdan en güçlü sarımsaktır.
Bu sebepten Taşköprü sarımsağı ile üretilen siyah sarımsak dünyadaki diğer siyah sarımsaklardan besin içeriği olarak farklılık gösterir.

Sağlıkla kalın, sağlıkla kullanın……

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR